8 Haziran 2015 Pazartesi

on

Basından Haberler

  • İnşaat Sektöründe İstihdam Azaldı

  • İnşaat istihdam endeksi, bu yılın ilk çeyreğinde, bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,6 azaldı.
    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015 yılının ilk çeyreğine ilişkin inşaat iş gücü girdi endekslerini açıkladı. Buna göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat istihdam endeksi, bu yılın ilk çeyreğinde, bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,6 azalış gösterdi. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat istihdam endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 12,5 geriledi. Söz konusu dönemde, inşaat sektöründe çalışılan saat endeksi, önceki çeyreğe göre yüzde 3,3 azaldı. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat sektöründe çalışılan saat endeksi de bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 14,4 düştü. Bu dönemde sektördeki brüt ücret-maaş endeksi, önceki çeyreğe göre yüzde 0,1 arttı. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat brüt ücret-maaş endeksi ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,5 azaldı.
  • Kaynak : Anadolu Ajansı
  • Dünyanın En Yüksek Kulesi Açıldı

  • Japonya'nın başkenti Tokyo'daki dünyanın en yüksek kulesi The Tokyo Sky Tree ziyerete açıldı. Kule, Dubai'deki 828 metrelik Burc Halife'nin ardından dünyanın en yüksek ikinci binası unvanına da sahip oldu. Açılış gününde 634 metre yüksekliğindeki Sky Tree'yi yaklaşık 8 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Yetkililer, televizyon ve radyo yayınları için kullanılacak Sky Tree'nin kentin en önemli turistik yerlerinden biri olacağını söyledi. Dünyanın en yüksek kulesi olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Sky Tree, bu unvanı Çin'deki Canton kulesinden devraldı. Dünyanın en yüksek binası ise Dubai'de yer alıyor. 828 metre yüksekliğindeki Burç Halife gökdeleninde 160'ı kullanılabilir 165 kat bulunuyor.
  • Kaynak : Ntvmsnbc
  • TapuTakas İle Yeni Bir Dönem Başlıyor

  • TapuTakas uygulamasıyla tapu işlemlerinde yeni bir dönem açılacak. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Takasbank arasında anlaşması imzalanan protokol kapsamında geliştirilen ve 17 Nisan 2015 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Sn. İdris Güllüce’nin de katılımlarıyla gerçekleştirilen basın toplantısı ile devreye alınan “TapuTakas” uygulamasının tanıtımı, 21 Mayıs 2015 Perşembe günü Eskidji Gayrimenkul Pazarlama A.Ş. Genel Müdürlüğünde yapıldı.
    Büyül İlgi Gördü
    Takasbank görevlileri tarafından Eskidji Bölge Ortaklarına, Gayrimenkul alım satımlarında mülkiyet hakkı ve satış bedelinin el değiştirmesi sırasında yaşanan olumsuzlukların, işlemlere konu nakdin TapuTakas uygulaması ile güvenilir ve tarafsız bir kurum olan Takasbank aracılığıyla transfer edilerek önlenmesi amacı anlatıldı. TapuTakas ile gayrimenkul satışı sırasında el değiştirecek tutar, Takasbank nezdinde açılan özel bir hesapta bloke edilerek, satış işlemi gerçekleşene kadar güvence altına alınacaktır. Tüm dijital ortamlara uygun tasarlanan “TapuTakas” uygulaması sayesinde gayrimenkul alım satım işlemlerinin nakit transferi bilgisayar, tablet veya cep telefonu üzerinden gerçekleştirilebilecek. Kurulan bu çağdaş, güvenli ve teknolojik alt yapıdan, ister bireysel ister kurumsal olsun, tüm gayrimenkul alıcı ve satıcıları oldukça uygun bir fiyatla faydalanabilecek. Büyük bir ilgi gören ve gayrimenkul sektöründe önemli bir yenilik olan bu uygulamanın detaylarını kullanıcılar, Eskidji Gayrimenkul Pazarlama A.Ş. Bölge Ortaklıklarından da öğrenebilecekler.
  • Kaynak : www.insaathaberleri.net